Robin Haase verliest in eerste ronde Roland Garros

De wedstrijd van de Nederlander tegen de Amerikaan Jack Sock werd zondag vanwege het slechte weer gestaakt na vier sets, waarvan Haase de laatste twee had gewonnen.

Robin Haase in actie tijdens zijn eersterondepartij tegen Jack Sock op Roland Garros. Foto Alistair Grant/AP

Was de wedstrijd maar niet stilgelegd, zal Robin Haase maandag hebben gedacht op het gravel van Roland Garros. De wedstrijd van de Nederlander tegen de Amerikaan Jack Sock werd zondag vanwege het slechte weer gestaakt na vier sets, waarvan Haase de laatste twee had gewonnen. In de vijfde ging hij kansloos ten onder: 3-6, 5-7, 6-3, 7-6, 2-6.

Tegen de nummer 23 van de plaatsingslijst was Haase, de hoogst geklasseerde Nederlandse tennisser op plek 86, zondag zo uitstekend teruggekomen na twee verloren sets. De wedstrijd werd ook toen al tussendoor stilgelegd vanwege de regenval in Parijs. Pas na halfvier op maandag, na weer enkele uren uitstel, konden de mannen weer de baan op. Sock nam al snel een dubbele break voorsprong, en gaf die niet meer weg.

Coach

Zo kon Haase een voor hem zeer roerig jaar niet een positieve impuls geven. Echte hoogtepunten heeft hij op de baan nog niet gehad en daarbuiten speelt de kwestie rond zijn coach Mark de J., die verdacht wordt van de moord op ondernemer Koen Everink. Haase reisde ook af naar Parijs zonder hoge verwachtingen, zo zei hij zelf tegen de NOS. Op Roland Garros werd Haase begeleid door oud-tennisster Kristie Boogert.

Bij de mannen plaatste Igor Sijsling zich zondag al wel voor de tweede ronde. Hij versloeg de Roemeen Adrian Ungur in drie sets. Bij de vrouwen komt Kiki Bertens dinsdag in actie. Bertens won vorige week in Nürnberg haar tweede WTA-titel na een sterke week.