Op weg naar het EK en de Copa America nog even deze geweldige goal

Terwijl de eerste landen hun opwarmwedstrijdjes richting Euro 2016 afwerkten, werden de laatste clubplichten gedaan in diverse bekerfinales. Of dat wat opleverde?

Nou, niet echt eigenlijk. De drie beste goals van het weekend hadden mooi niets van doen met bekerfinales. Ja, oké: de afwerking waarmee Jesse Lingard de FA Cup schonk aan Manchester United - en dus Louis van Gaal - was heel behoorlijk. Maar als zijn vrienden van de media gelijk krijgen, was Louis’ eerste prijs ook meteen z’n laatste met United.

3. Élber (Cruzeiro)

In Zuid-Amerika staat komende zomer de Copa America op het program. Een weekje eerder dan het EK begint, trappen ze in de VS af - het is voor het eerst dat de Copa niet in Zuid-Amerika wordt gespeeld - om te zien of Chili de titel succesvol kan verdedigen. En of Brazilië dit keer wél de halve finales haalt. Typisch is dat de Braziliaanse competitie gewoon doorloopt in die weken. Goed nieuws voor Élber, die een prima vorm te pakken heeft:

2. Luis Betancur (Puerto Rico)

In Puerto Rico ontving het gastland zondagavond de Verenigde Staten. De Amerikanen plaatsten zich als gastland automatisch voor de Copa America, de Puerto-Ricanen haalden het niet. Op lekker stroperig gras werd het 3-1 voor de VS maar de enige thuistreffer baarde het meeste opzien:

1. Noah Sonko Sundberg (GIF Sundsvall)

Dit is genieten. Niet alleen omdat het voor de tweede week op rij een goal uit Zweden is die op 1 staat - een unicum toch zeker. Nee, het is alles aan het doelpunt an sich. De aanname, de executie, de bal die nog even de lat toucheert. En dan te bedenken dat Sonko ‘gewoon’ een verdediger is.