Ryanair boekt 1,2 mld winst

Ryanair heeft in zijn in maart afgesloten boekjaar 1,2 miljard euro winst geboekt. Dat was 43 procent meer winst dan in het vorig boekjaar. De Ierse budgetmaatschappij vervoerde bijna 20 procent meer passagiers en drong zijn kosten verder terug. De omzet steeg met 16 procent naar 6,5 miljard euro, mede doordat het aantal passagiers met 18 procent steeg naar ruim 106 miljoen reizigers. De vliegtuigen van Ryanair zaten afgelopen jaar voor 93 procent vol, tegen 88 procent een jaar eerder.

Ondanks de groei viel de winst lager uit dan de meeste analisten voorzagen. Dit kwam mede doordat in de eerste drie maanden van dit jaar ruim vijfhonderd vluchten uitvielen door stakingen en de gevolgen van de aanslag op vliegveld Zaventem in Brussel. Ryanair verwacht dat de winst dit jaar minder sterk stijgt, vooral omdat de ticketprijzen blijven dalen door toenemende concurrentie. (ANP)