Lokale helden

Zwijgend liepen ze zaterdagmiddag door de binnenstad van Utrecht, af en toe stilhoudend voor een pose: zeven oudere mannen in superheldenkostuum. Ze horen bij het straattheaterstuk Blue Tired Heroes van de Zwitserse choreograaf Massimo Furlan, dat onderdeel uitmaakt van het jaarlijkse internationale podiumkunstenfestival SPRING.

Met de performance wil Furlan de breekbaarheid van de mens onderzoeken, zegt hij in een interview op de website van het festival. „Ik werk graag met normale lichamen, niet getraind om op te treden of op een podium te staan. Lichamen uit het dagelijks leven, die uit zichzelf een verhaal vertellen.” Zijn superhelden – lokale 65-plussers die zich meldden na een oproep – moeten het publiek aan het denken zetten. Wie of wat zijn we geworden?

SPRING duurt nog tot en met zaterdag 28 mei.