FBK Games Schippers trakteert publiek op toptijd

Dafne Schippers heeft zondag het publiek bij de FBK Games in Hengelo waar voor zijn geld gegeven. De wereldkampioene won de 200 meter in 22,02 seconden. Zo’n snelle tijd was nog nooit gelopen op een Nederlandse atletiekbaan. Bovendien is het de beste mondiale tijd van dit jaar en Schippers’ tweede tijd ooit. De 23-jarige atlete uit Utrecht was één keer sneller en dat was bij de wereldkampioenschappen vorig jaar in Beijing, toen ze het goud veroverde in 21,63. Het verschil met de concurrentie was groot in Hengelo. De Britse Jodie Williams snelde naar de tweede plaats in 23,06, ruim een seconde achter Schippers, die direct na afloop zei dat ze vooral had genoten van de entourage. „De sfeer in het stadion was geweldig en de aanmoedigingen van het publiek super.” (ANP)