Erwin van de Looi wordt nieuwe hoofdcoach Willem II

De trainer komt van FC Groningen, waar hij woensdag na veertien jaar afscheid nam.

Erwin van de Looi. Foto Henk Jan Dijks / ANP

Erwin van de Looi wordt de nieuwe trainer van Willem II. Dat heeft de club maandag bekendgemaakt. Hij volgt Jurgen Streppel op die is overgestapt naar sc Heerenveen. Van de Looi nam afgelopen week afscheid van FC Groningen. Hij heeft getekend voor twee seizoenen.

Willem II-directeur Berry van Gool:

“Erwin is een jonge coach die met FC Groningen mooie resultaten heeft behaald. Hij heeft zijn trainerscarrière mooi opgebouwd door bij de jeugd te zijn begonnen. Wij kijken uit naar de samenwerking met Erwin in het nieuwe eredivisieseizoen.”

Van de Looi nam woensdag afscheid bij FC Groningen. Directeur Hans Nijland noemde hem “de meest succesvolle trainer in de geschiedenis van de club”. In zijn drie jaar als hoofdtrainer won hij de KNVB-beker en speelde zijn ploeg twee keer Europees voetbal.

Jurgen Streppel, die sinds 2011 bij Willem II was, volgt komend seizoen Foppe de Haan op bij Heerenveen. Hij treft met zijn nieuwe ploeg komend seizoen zijn oude. Willem II blijft dankzij de 3-1 overwinning op NAC, zondag in de playoffs, in de Eredivisie.