Igor Sijsling door naar tweede ronde Roland Garros

De tennisser versloeg de Roemeen Adrian Ungur in drie sets. Robin Haase speelt op dit moment zijn eerste ronde-partij.

Igor Sijsling in actie tegen Adrian Ungur.
Igor Sijsling in actie tegen Adrian Ungur. Foto Miguel Medina / AFP

Igor Sijsling heeft zondag de tweede ronde van Roland Garros bereikt. De Amsterdamse tennisser won met 6-1 6-2 7-6 (5) van de Roemeen Adrian Ungur. Sijsling treft in de tweede ronde de als zeventiende geplaatste Australiër Nick Kyrgios, die Marco Cecchinato uit Italië in drie sets versloeg: 7-6 (6) 7-6 (6) 6-4.

De Noord-Hollandse nummer 123 van de wereldranglijst overleefde voor de tweede keer in zijn carrière de openingsronde van het Franse grandslamtoernooi. In 2013 deed Sijsling dat ook. Hij leek toen in de tweede ronde op weg naar een stunt tegen Tommy Robredo, maar de Spanjaard won de partij alsnog in vijf sets.

Sijsling begon zondag op baan 17 tegen Ungur bijzonder sterk. Hij pakte de eerste twee sets overtuigend. Hij liep daarna in de derde set uit naar 5-1, maar de Roemeense qualifier kwam vervolgens sterk terug. Bij 6-6 moest een tiebreak de beslissing brengen en daarin maakte Sijsling het toch nog af. Na iets meer dan 1,5 uur tennissen was hij de eerste man in deze editie van Roland Garros die de tweede ronde bereikte. De laatste keer dat Sijsling bij een grandslamtoernooi de openingsronde overleefde, was in 2013 op Wimbledon toen hij zelfs de derde ronde bereikte.

De 28-jarige Sijsling was met een gelukje doorgedrongen tot het hoofdtoernooi in Parijs. Hij verloor vrijdag in de laatste ronde van de kwalificaties, maar werd later op de dag vanwege een aantal afmeldingen alsnog als ‘lucky loser’ toegelaten. Ungur haalde via de kwalificaties het hoofdschema. (ANP)