Economie

Een goedkoop monsterverbond moet Azië opschudden

Wat gebeurde er in Azië terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Met zijn allen tegen Air Asia. De zijn de Aziatische luchtvaartmaatschappijen Scoot, Tigerair, Nok Air, NokScoot, Cebu Pacific, Tigerair Australia, Vanilla Air en Jeju Air van plan. De Aziatische budgetmaatschappijen willen de krachten bundelen om zo het Maleisische bedrijf van Tony Fernandes te bestrijden. Nikkei Asian Review heeft een interessante analyse.

De maatschappijen hebben afgesproken het makkelijke te maken om via elkaars websites te reserveren en aansluitende vluchten te vinden.

Hedgefondsen vertrouwen Australische banken niet meer

Een aantal grote hedgefondsen verwacht dat de prijzen van de aandelen van Australische banken de komende tijd snel zullen dalen. Daarom nemen ze zogenoemde shortposities in. Dat meldt The Wall Street Journal.

Waarom geloven hedgefondsen niet meer in de banken van het land met de economie die al ruim een kwart geen recessie heeft doorgemaakt? Een toename in slechte leningen, lagere bedrijfswinsten en huizenmarkt die mogelijk in problemen zit, aldus de zakenkrant.

Samsung doet het anders

Het is best gedurfd in de wereld van pixelfanaten: een dure smartphone op de markt zetten met een camera die niet belachelijk veel meer megapixels heeft dan concurrenten. Samsung deed het met de Galaxy S7.En met succes.

De keuze voor een camera die niet meer pixels heeft, maar wel betere foto’s maakt in een donkere omgeving en sneller scherp stelt is slechts een van de veranderingen bij Samsung, schrijft Reuters.