Drie doden en elf gewonden bij schietpartij Oostenrijk

Een man schoot na een ruzie bij een concert in Nenzing om zich heen en beroofde zichzelf daarna van het leven.

De politie onderzoekt de schietpartij.
De politie onderzoekt de schietpartij. Foto Dietmar Mathis / AFP

Bij een door een motorclub georganiseerd concert in de Oostenrijkse plaats Nenzing zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie doden gevallen door een schietpartij. Ook raakten elf mensen gewond, zo melden verschillende Oostenrijkse media.

De aanleiding voor de schietpartij zou een relatieconflict kunnen zijn volgens de politie. Een 27-jarige man maakte rond 03.00 uur ‘s nachts ruzie met een vrouw, waarna hij terugliep naar zijn auto. Daar haalde hij een vuurwapen uit tevoorschijn. Vervolgens is de man in het wilde weg om zich heen gaan schieten. Daarbij vielen op het terrein twee doden, onder de ongeveer 150 bezoekers.

Uiteindelijk beroofde de dader zichzelf van het leven op de parkeerplaats. De vrouw met wie hij ruzie had, bleef ongedeerd. Hoe de gewonden er aan toe zijn, is niet bekend. De politie onderzoekt de precieze toedracht nog.