Sport

Deze week: start-up festijn, waar wonen de miljonairs en Obama in Hiroshima

Foto ANP / Evert Elzinga

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren:

1. De bomen reiken tot in de hemel bij Ryanair, jaar na jaar worden er grotere winsten geboekt. Maandag maakt de vliegmaatschappij bekend hoe ze het in 2015 deden. Ook het Nederlandse consumentenvertrouwen wordt deze dag bekendgemaakt door het CBS

2. De grote jongens komen op dinsdag naar de Beurs van Berlage in Amsterdam. Tim Cook (Apple), Eric Schmidt (Google), Travis Kalanick (Uber), Nathan Blecharczyk (Airbnb) en vele andere sprekers, waaronder premier Rutte, openen Startup Fest Europe, het door Prins Constantijn opgezette festival om startups verder te helpen.

3. Minister Lilianne Ploumen komt woensdag aan in Pakistan voor een handelsmissie in de hoofdstad Islamabad. Ook bezoekt de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking een conferentie over het loon in de textielsector.

4. We kunnen het wel voorspellen, maar donderdag maakt het CBS bekend waar de miljonairs in Nederland wonen, of woonden tussen 2006 en 2014. Daarnaast publiceren NXP en Nationale Nederlanden hun kwartaalcijfers.

5. Feest voor de eindexamenkandidaten die, als het goed is, vrijdag een punt kunnen zetten achter hun examens. In Hiroshima wordt geschiedenis geschreven als president Obama de eerste Amerikaanse president zal zijn die Hiroshima bezoekt. Of hij ook excuses maakt voor de atoombom die de stad op 6 augustus 1945 verwoestte, is nog de vraag.