Zeker 21 doden in Bangladesh door cycloon

Het merendeel van de slachtoffers werd gedood door omgewaaide bomen of ingestorte huizen.

Dorpelingen in Bangladesh proberen een opvanghplek te bereiken met cycloon Roanu op komst.
Dorpelingen in Bangladesh proberen een opvanghplek te bereiken met cycloon Roanu op komst. AFP

In Bangladesh zijn zeker 21 mensen om het leven gekomen door een cycloon. Dat meldt persbureau Reuters. Het merendeel van de slachtoffers werd gedood door omgewaaide bomen of ingestorte huizen. Meer dan 50.000 woningen zijn beschadigd geraakt door het natuurgeweld.

De cycloon Roanu kwam in de havenstad Chittagong aan land, in het zuidoosten van Bangladesh. Uit voorzorg waren daar al een half miljoen mensen geëvacueerd naar 3.500 opvangplekken.

Cycloon Roanu is ondertussen in kracht afgenomen. Maar het gevaar is volgens meteorologen nog niet geweken. Zij waarschuwen voor aanhoudende korte perioden van hevige wind, zware regenval en vloedgolven.

Bangladesh wordt vaker getroffen door cyclonen en hevige stormen. Meer dan 3.000 mensen vonden de dood toen cycloon Sidr er in 2007 aan land kwam. 200 mensen sterven als gevolg van de cycloon Aila in 2009.