FC Twente spant maandag een kort geding aan tegen besluit KNVB

FC Twente stapt naar de rechter om gedwongen degradatie te voorkomen. Bestuurder Jan Schutrups zei vrijdag tijdens een persconferentie dat de club maandag een kort geding gaat aanvragen, om daar af te dwingen dat de club de licentie voor de eredivisie behoudt. De licentiecommissie van de KNVB kondigde eerder deze week aan de eredivisionist terug te gaan zetten naar de Jupiler League vanwege jarenlang wanbeleid. Het is een voorgenomen besluit dat nog wordt voorgelegd aan de Centrale Spelersraad (CSR), die een niet-bindend advies kan uitbrengen. Daarna komt de commissie met een definitief besluit. FC Twente tekende al beroep aan. „Wij hebben op 15 december te horen gekregen dat als de voorwaarden zouden worden gevolgd, de licentie behouden zou blijven. Wij zijn overtuigd dat we aan die voorwaarden hebben voldaan.” (ANP)