FC Twente naar de rechter

FC Twente stapt naar de rechter om gedwongen degradatie te voorkomen. Bestuurder Jan Schutrups zei vrijdag tijdens een persconferentie dat de club maandag een kort geding gaat aanvragen, om zo af te dwingen dat de club de licentie voor de eredivisie behoudt. „Wij hebben op 15 december te horen gekregen dat als aan een reeks voorwaarden zouden worden voldaan, de licentie behouden zou blijven. Wij zijn overtuigd dat we aan die voorwaarden hebben voldaan”, lichtte Schutrups het besluit toe. De club uit Enschede voerde jarenlang wanbeleid. Onder een interim-bestuur werd de afgelopen maanden hard gewerkt om schoon schip te maken. Twente reageerde verbijsterd toen de licentiecommissie deze week besloot de eredivisionist terug te zetten naar de Jupiler League. Daarna komt de commissie met een definitief besluit. Daar wil Twente niet op wachten. Schutrups: „Wat de licentiecommissie doet mag niet, het is juridisch onjuist.” (NRC)