Dodental overstromingen Sri Lanka loopt op tot 73

Meer dan 120 mensen worden nog vermist.

Sri Lankaanse getroffenen duwen een tuktuk door de overstroomde straten.
Sri Lankaanse getroffenen duwen een tuktuk door de overstroomde straten. Foto Lakruwan Wanniarachchi

Het dodental ten gevolge van zware overstromingen en aardverschuivingen in Sri Lanka afgelopen week is opgelopen tot 73. Militairen zoeken door naar meer dan 120 vermisten. Dat heeft de regering zaterdag bekendgemaakt, meldt persbureau AP.

In de hoofdstad Colombo en de voorsteden hiervan staan nog altijd duizenden woningen blank. Zo’n 243.000 mensen verblijven nog in opvangcentra. Wel zijn er tekenen dat het water langzaam aan het weglopen is. Ook zijn inmiddels hulpgoederen en -medewerkers uit het buitenland gearriveerd.

Hele dorpen bedolven

Eerder werd nog een dodental van 27 gemeld, hoewel duidelijk was dat dit nog zou oplopen. Bij het natuurgeweld werden dinsdag drie hele dorpen opgeslokt door aardverschuivingen.

De Sri Lankaanse regering heeft meer dan driehonderd soldaten ingezet voor een reddingsmissie. Op het eiland begint in mei de zuid-westelijke moesson die in de periode mei tot september veel regen meebrengt.