Bertens wint voor tweede keer WTA-toernooi

Bertens versloeg de Colombiaanse Mariana Duque-Mariño in twee sets: 6-2 6-2.

Archieffoto van Bertens uit 2015.
Archieffoto van Bertens uit 2015. Foto Koen Suyk / ANP

Kiki Bertens heeft zaterdag voor de tweede keer in haar loopbaan een WTA-toernooi op haar naam geschreven. Ze versloeg in de finale van de titelstrijd in Neurenberg de Colombiaanse Mariana Duque-Mariño in twee sets: 6-2 6-2.

De 24-jarige speelster uit Wateringen won vier jaar geleden het toernooi van Fès in Marokko. Bertens kan zaterdagmiddag voor de derde keer op het hoogste niveau een dubbeltoernooi op haar erelijst schrijven als ze het in de Duitse stad samen met de Zweedse Johanna Larsson opneemt tegen de Japanse Shuko Aoyama en Renata Voracova uit Tsjechië.

De beste Nederlandse tennisster haalde een hoog niveau in de eindstrijd. De nummer 89 van de wereldranglijst serveerde sterk en zette Duque-Mariño voortdurend onder druk. In de eerste set haakte de Colombiaanse na 2-2 af. Daarna won Bertens vier games op rij. Ze nam in de tweede set ook snel een voorsprong (3-1) en serveerde de wedstrijd vervolgens sterk uit.

Emoties

Bertens liet haar emoties even de vrije loop nadat ze een cheque van 43.000 Amerikaanse dollars in ontvangst had genomen. Tranen rolden over haar wangen toen ze haar trainer Raemon Sluiter en haar aanwezige ouders bedankte. “Het was de laatste maanden heerlijk werken met je”, zei ze over haar coach. “Ik heb de hele week goed tennis gespeeld. Aan het einde van de finale werd ik een beetje nerveus. Maar gelukkig heb ik de wedstrijd kunnen beslissen.”

Bertens zette op het gravel in Neurenberg een indrukwekkende serie neer. Ze won eerst twee partijen in de kwalificaties en vervolgens vier in het hoofdtoernooi, onder meer tegen de als eerste geplaatste Italiaanse Roberta Vinci. Met 280 extra punten voor de wereldranglijst begint ze komende week in goede vorm aan Roland Garros, waar ze in de eerste ronde stuit op Angelique Kerber. De Duitse nummer drie van de wereld won begin dit jaar de Australian Open. (ANP)