Nederland vrijwel zeker van deelname aan Spelen

De Nederlandse volleybalsters hebben vrijdag een grote stap gezet richting deelname aan de Olympische Spelen. Het team van bondscoach Giovanni Guidetti rolde op het olympisch kwalificatietoernooi in Tokio Italië op met 3-0 (25-21 25-21 en 25-14) en deelt nu de koppositie met Italië en Zuid-Korea. Als Nederland zaterdag ook Peru verslaat is deelname aan de Spelen definitief. Datzelfde geldt als Thailand punten laat liggen tegen Zuid-Korea. Het zou voor het eerst sinds 1996 zijn dat de Nederlandse volleybalsters naar de Spelen gaan. Italië had vier wedstrijden op rij gewonnen, maar was net als in de vorige ontmoetingen niet opgewassen tegen Nederland. Op zowel het EK, het Europese olympisch kwalificatietoernooi van januari als in een oefenduel vorige week was Nederland duidelijk te sterk. (ANP)