Frankfurt-verdediger ‘positief’ door tumor

De Duitse verdediger Marco Russ van Eintracht Frankfurt maakt zware tijden door. Via een dopingtest werd onlangs een tumor in zijn lichaam ontdekt. Desondanks stond Russ donderdag in de basis tegen FC Nürnberg om een plek in de Bundesliga. Kort voor rust opende hij de score, maar wel met een eigen doelpunt. Eintracht Frankfurt kwam na een uur spelen langszij via Mijat Gacinovic (1-1). Daar bleef het bij, ook nadat spits Luc Castaignos bij de thuisclub was ingevallen. Dave Bulthuis speelde de hele wedstrijd centraal achterin bij FC Nürnberg, dat maandag in eigen stadion promotie kan afdwingen. Een dag later gaat Russ onder het mes. De verdediger hoorde dat hij bij een dopingtest ‘betrapt’ was op te hoge waarden van het hormoon hCG. Zijn lichaam bleek daarvoor verantwoordelijk. (ANP)