Nieuwe parlementsvoorzitter Brazilië verdacht van betrokkenheid bij moord

De vers aangestelde voorzitter van het Braziliaanse parlement André Moura wordt verdacht van betrokkenheid bij een moordzaak. Ook wordt zijn mogelijke aandeel in een groot corruptieschandaal onderzocht. Interim-president Michel Temer, die Dilma Rousseff opvolgde nu zij is geschorst in een afzettingsprocedure, heeft daarmee een nieuwe omstreden keuze gemaakt. Temer benoemde eerder een geheel mannelijk en blank kabinet, met zeven ministers die van corruptie worden verdacht. Moura volgt als parlementsvoorzitter Eduardo Cunha op, de drijvende kracht achter de afzettingsprocedure tegen Rousseff. Cunha werd geschorst door het Hooggerechtshof op verdenking van corruptie. Zowel Cunha als Moura ontkent betrokkenheid bij enig schandaal. (AP)