Chibok-meisje ontmoet president

President Buhari van Nigeria met de baby van de 19-jarige Ali Nkeki. Foto Afolabi Sotunde/Reuters

President Muhammadu Buhari van Nigeria liet er geen gras over groeien. Woensdag was de 19-jarige Amina Ali Nkeki, een van de door Boko Haram ontvoerde meisjes uit Chibok gevonden, en nog geen 24 uur later ontving hij haar, haar vier maanden oude baby en haar moeder in de hoofdstad Abuja.

Buhari beloofde Nkeki medische en psychische bijstand, maar de ontvangst vestigde ook aandacht op Buhari’s onvermogen zijn verkiezingsbelofte te houden: Boko Haram te verslaan en de 219 schoolmeisjes terug te brengen die in april 2014 door de groep werden ontvoerd. Nkeki was woensdag aangetroffen in een bosrijk gebied bij de grens met Kameroen, met een Boko Haram-strijder die zei haar man te zijn. Hij is gevangengezet. Nkeki zou gezegd hebben dat alle meisjes uit Chibok, op zes na, nog in leven zijn. (Reuters, BBC)