Krantenbezorgster overleden na steekpartij

De vrouw werd op 13 mei om 05.15 uur naast haar fiets gevonden in Rotterdam en verkeerde sindsdien in kritieke toestand.

De politie onderzoekt de plaats delict. Foto Maro Hoope / ANP

Een krantenbezorgster die op 13 mei in Rotterdam werd neergestoken, is overleden aan haar verwondingen. Dat maakte de politie vrijdag bekend. Anita van Dijk werd 51 jaar oud.

Een nog onbekende man stak Van Dijk in alle vroegte neer aan de Pasteursingel in de wijk Oud-Mathenesse. Ze werd, nadat ze om kwart over vijf ‘s ochtends naast haar fiets werd aangetroffen, in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Een groot team van rechercheurs werd op de zaak gezet. Er werd aandacht besteed aan de zaak in Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht in de hoop tips te krijgen over de toedracht. De uitzending van Opsporing Verzocht afgelopen dinsdag leverde er bijna twintig op.

Daarnaast sprak de politie met omwonenden en riep mensen via posters en brieven op met eventuele informatie te komen. Duikers onderzochten de Pasteursingel. Ook in de verdere omgeving werd geprobeerd sporen te vinden.

    • Joram Bolle