Zeeuwse Delta vecht beslaglegging aan

Energiebedrijf Delta verweert zich tegen een beslaglegging van bijna honderd miljoen euro door een ondernemer met wie het al jaren in een conflict is verwikkeld. De Zeeuwse onderneming is naar de kortgedingrechter gestapt. Maandag komt de zaak voor, heeft het bedrijf vrijdag bevestigd. Het gaat om een conflict tussen Delta en zakenman Benno Wiersma. Ruim tien jaar geleden zetten zij samen Sunergy op, waarmee ze een nieuwe techniek voor zonnepanelen wilden vermarkten. Een tijdje ging het project goed, maar in 2010 ging Sunergy ter ziele. Delta had Wiersma al eerder uitgekocht, maar de ondernemer claimde later dat hij veel meer had moeten krijgen. Delta betwist Wiersma’s claim en vindt diens beslaglegging op aandelen in waterbedrijf Evides, die Delta in bezit heeft, „onnodig”. Delta kampt met financiële problemen. Het bedrijf heeft zichzelf onlangs te koop gezet. (ANP)