Youp van ’t Hek reserveert vast oudejaars 2017

“Als ik wil, dan ben ik aan de beurt”, zei de komiek bij de bekendmaking bij Paul Witteman.

Youp van 't Hek. Foto Paul Bergen / ANP

Youp van ’t Hek maakt de oudejaarsconference van 2017. Dat heeft hij donderdag bekendgemaakt in de eerste aflevering van Paul Wittemans De Meesterwerken. De laatste oudejaars van Van ’t Hek was die van 2014, getiteld Wat is dan de vraag? Claudia de Breij maakt dit jaar de conference.

“Ik vind sowieso dat in Nederland een oudejaarsconference moet zijn”, zei Van ’t Hek op de NPO. De Breij noemde hij een goede keuze voor de voorstelling van dit jaar. Dat er geen vaste conferencier is, vindt de komiek geen probleem:

“Het is goed dat het steeds door iemand anders wordt gedaan, behalve als ik wil. Dan ben ik aan de beurt.”

Youp van ’t Hek kampte de afgelopen maanden met hartproblemen en onderging in februari een hartoperatie. Drie weken geleden stond hij voor het eerst weer op de planken met de try-out van zijn voorstelling Licht. Tot zijn genoegen werd hij in Leiden verwelkomd met een lang applaus: “Ik kan iedere collega een hartaandoening aanraden.”