Van Praag: 2,5 jaar voorzitter

Michael van Praag ziet zichzelf als een geschikte kandidaat om Michel Platini op te volgen als voorzitter van de Europese voetbalbond. „De UEFA heeft op dit moment een bruggenbouwer nodig. Ik wil mijn ervaring, netwerk en kennis inzetten om van UEFA weer een hechte eenheid te maken”, laat hij weten. Van Praag maakte woensdag zijn interesse kenbaar tijdens een buitengewone vergadering van de UEFA in Basel. Hij vertelde slechts 2,5 jaar als leider van de Europese voetbalbond te willen optreden. „Op bestuurlijk gebied leeft het Europese voetbal al acht maanden in een soort van impasse”, verwijst hij naar de schorsing van Platini. Van Praag moet zich net als andere geïnteresseerden voor 20 juli officieel kandidaat stellen. Hij is vooralsnog de enige die zijn ambities al kenbaar heeft gemaakt. De verwachting is dat anderen zullen volgen. (ANP)