‘Rage Against the Machine en leden Public Enemy & Cypress Hill vormen supergroep’

Nieuwe supergroep met leden van de band Rage Against the Machine aangevuld met Chuck D en B-real staat volgende maand al op het podium.

Rage Against the Machine in de videoclip voor 'Sleep now in the Fire'.

Het lijkt erop dat de band Rage Against the Machine - inactief sinds 2011 - binnenkort weer op het podium staat. Niet met zanger Zack de la Rocha, maar aangevuld met rappers Chuck D van de groep Public Enemy en B-real uit Cypress Hill. De nieuwe supergroep zou Prophets of Rage heten, dat bericht de Amerikaanse website Billboard.com op basis van anonieme bronnen.

Volgens de site staat de nieuwe groep op 3 juni voor het eerst samen op het podium, en is er ook sprake van een tour in de zomer van dit jaar. Volgens Billboard zullen de leden van Rage Against the Machine, gitarist Tom Morello, bassist Tim Commerford en drummer Brad Wilk, in hun samenwerking met de rappers nummers van alle drie de groepen spelen.

Twitter avatar flippenmusic FlippenMusic Has anyone seen these mysterious posters appearing around Los Angeles? #TakeThePowerBack https://t.co/UhG07gziJz https://t.co/UomEzhRR5u

Een andere aanwijzing voor het bestaan van de nieuwe groep is de website ProphetsOfRage.com. Die pagina werd door Rage Against the Machine eerder gelanceerd.

De website toont een logo en een klok die aftelt naar 1 juni. Verder staat er ‘#TakeThePowerBack’, een tekst die ook voorkomt op posters die op dit moment in Los Angeles hangen. Los Angeles is de stad waar Rage Against the Machine vandaan komt.