In deken gewikkeld lichaam ontdekt bij Helmond

Volgens de politie is de man waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen.

Onderzoekers van het Landelijk Team Forensische Opsporing en brandweerlieden bij de vindplaats van het lichaam. Foto Rob Engelaar / ANP

De politie heeft bij Helmond een in een deken gewikkeld lichaam uit de Zuid-Willemsvaart gehaald. Het stoffelijk overschot bleek van een man, meldt de politie donderdag. Er wordt “ernstig” rekening mee gehouden dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

Vanochtend kwam bij de politie een melding binnen dat een “pakket” in de vaart dreef. Nadat de brandweer het pakket uit de vaart had gehaald, rezen volgens de politie “vraagtekens bij de inhoud”. Rechercheurs ontdekten dat het ging om een dood persoon in een deken.

Over de identiteit van het slachtoffer worden voorlopig geen nadere mededelingen gedaan en het onderzoek zal naar verwachting nog enige tijd duren. Regionale media speculeren dat het mogelijk gaat om Bart Hillen, een 67-jarige man uit Helmond die al drie weken wordt vermist.