Column

De Thuiskok: Honingpasta

illustratie jet peters

We sluiten deze week af met een pastatoetje. Inderdaad, een pastagerecht dat pas na het hoofdgerecht op tafel komt. In Italië serveren ze graag gefrituurde pasta als nagerecht, maar daarvoor heb je veel tijd en ervaring en een goede timing nodig. Verder komt het niet veel voor, al laat Janny van der Heijden ook zien hoe je chocoladepasta maakt in haar kookboek Pasta di Janny. Dat dessert zat er thans in dit boek dus aan te komen. Bijkomend voordeel van dit recept is dat je het kunt maken met dat restje overgebleven koude pasta van de voorgaande gerechten.

Draai telkens een paar slierten spaghetti of capelli d’angelo met een vork op tot een nestje. Druk ze licht aan zodat de nestjes hun vorm houden. Meng de vloeibare honing met de geraspte sinaasappelschil en de geraspte citroenschil. Hak de pistachenoten fijn. Verhit een laagje olie in een diepe koekenpan en bak hierin de pastanestjes, telkens enkele tegelijk, aan beide kanten tot ze licht krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze dan op de borden. Bestuif ze eerst met poedersuiker, druppel er dan de honing over en bestrooi ze vervolgens met de pistachenoten.