Cyndi Lauper heeft ook in Nashville ‘fun’

James Blake’s nieuwe valt een beetje tegen: zijn nogal lange album is traag en eenvormig. Frisser is rapper Skepta, met zijn ongecompliceerde sound. Ook aanraders: Kaytranada en Corinne Bailey Rae.

32 jaar na haar tijdloze pophit Girls Just Want To Have Fun vindt stadsmeisje Cyndi Lauper de tijd rijp voor een countryalbum. Lauper neemt haar omweg (detour) langs Nashville serieus, al is ‘fun’ ook hier weer een belangrijke drijfveer.

Het contrast is groot tussen haar eerbiedige vertolkingen van de klassiekers I Fall To Pieces en Walking After Midnight en de manier waarop ze het duet You’re The Reason Our Kids Are Ugly met countryveteraan Vince Gill uit de hand laat lopen in kwinkslagen over en weer.

Met een vet New Yorks accent en roze haar is ze nadrukkelijk een buitenbeentje in Nashville, die mooi kan zingen als een stadse Dolly Parton maar die ook jodelt alsof haar leven er van afhangt.