Zeker 27 doden door overstroming in Sri Lanka

Meer dan 200 gezinnen worden gemist. Gevreesd wordt dat zij onder de modder zijn bedolven.

Hevige regenval in Sri Lanka zorgt voor overstromingen en grondverzakkingen.
Hevige regenval in Sri Lanka zorgt voor overstromingen en grondverzakkingen. Foto Eranga Jayawardena/ AP

Slechte weersomstandigheden in Sri Lanka hebben in de afgelopen vier dagen aan zeker 27 mensen het leven gekost. Dat hebben de autoriteiten laten weten, zo meldt persbureau AP. Het Sri Lankaanse Rode Kruis meldt dat meer dan 200 gezinnen worden vermist.

Hevige regenval zorgde in het midden en het westen van het eiland voor overstromingen en grondverschuivingen. Het Rode Kruis vreest dat de honderden vermiste personen onder de modder zijn bedolven. Het dodental kan dus nog flink oplopen.

Meer regen op komst

Hulpverleners hebben op woensdag zestien lichamen gevonden in huizen die waren bedolven onder de modderstroom. De slachtoffers kwamen uit dorpen in het district Kegalle, op ongeveer 70 kilometer van de hoofdstad Colombo. Volgens het rampencoördinatieteam van de overheid zijn er 114 huizen verwoest en meer dan 137.000 mensen op de vlucht geslagen.

De Sri Lankaanse regering heeft meer dan driehonderd soldaten ingezet voor een reddingsmissie. Het eiland verwacht de komende dagen nog meer regenval. In Sri Lanka begint in mei de zuid-westelijke moesson die in de periode mei tot september veel regen meebrengt.

Het getroffen district Kegalle: