Volwassen flexwerkers krijgen vaker vast dienstverband

Het aantal werknemers met flexibel dienstverband boven de 25 jaar dat doorstroomt naar een vast dienstverband groeit. In het eerste kwartaal van 2016 kreeg 15 procent van alle flexwerkers tussen de 25 en 75 jaar die na drie maanden met een flexibel dienstverband, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit is het hoogste percentage in drie jaar. Onder jongere flexwerkers nam het percentage doorstromers juist iets af, naar 8,3 procent. In totaal krijgt 12,1 procent van alle werknemers met een flexibel dienstverband na drie maanden een vaste aanstelling. Het aantal mensen dat als freelancer aan de slag gaat in Nederland blijft groeien. Inmiddels gaat het om ruim 1,7 miljoen mensen, circa honderdduizend meer dan twee jaar geleden. (NRC)