Top van Robeco vervangen

Topman David Steyn en president-commissaris Bert Bruggink van Robeco hebben hun functie neergelegd. Hun vertrek hangt samen met een nieuwe ondernemingsstructuur waarbij de Rotterdamse vermogensbeheerder apart wordt gezet van de holding Robeco Group, meldde de firma dinsdag. Steyn was sinds 1 november vorig jaar de hoogste baas bij Robeco, Bruggink begon op 1 januari van dit jaar als voorzitter van de raad van commissarissen. Beiden krijgen een andere functie bij Orix, de Japanse vermogensbeheerder die Robeco in 2013 voor bijna 2 miljard euro overnam van Rabobank. Bestuurslid Leni Boeren moet de overgang naar de nieuwe organisatie in goede banen leiden. Daarna stapt ook zij op, na bijna twaalf jaar als bestuurder bij Robeco. Wie daarna de leiding krijgt bij de vermogensbeheerder, is nog niet bekend. Topman Makoto Inoue van Orix komt aan het hoofd te staan van de holding. (ANP)