Trucje tegen ongewenste mail

Beperk de tsunami van mails, is de boodschap van alle productiviteitsexperts. Stop er zelfs helemaal mee, wordt er soms gezegd. Maar overal moet je nog een mailadres invullen, zeker als je iets gratis wil downloaden. En je weet wat er dan gaat volgen: nieuwsbrieven, aanbiedingen en informatie waar je niet om hebt gevraagd en ook niet op zit te wachten. Je kunt om dit te omzeilen natuurlijk een apart mailadres aanmaken (waar je waarschijnlijk binnen de kortste keren het wachtwoord van bent vergeten). Óf je gebruikt Maildrop: een site die tijdelijke mailadressen levert. Moet je ergens een mailadres doorgeven, dan maak je een tijdelijke variant aan op maildrop.cc. Wordt er mail naar dat adres verstuurd, dan kun je die inzien door enkel je adres in te tikken op Maildrop. Gebeurt er een tijdje niks met dat adres, dan verdwijnt ‘ie automatisch weer. Simpeler dan dit valt het haast niet te bedenken, en doeltreffender ook niet. Wordt het een succes, dan mag je binnenkort vast geen Maildrop-adres meer invullen.

    • Alex van der Hulst