Tikje zouteloze suikerfilm

De Australische acteur en regisseur Damon Gameau leeft al jaren suikervrij. Maar bij wijze van experiment besluit hij voor That Sugar Film net zoveel suiker te gaan eten als zijn gemiddelde landgenoot, namelijk 40 theelepels per dag. De ongezoete muesli vervangt hij door gezoete, hij drinkt meer vruchtensapjes en verorbert meer als gezond aangeprezen tussendoortjes. Zo wil hij vooral verborgen suikers ontmaskeren. En dat alles met gezellige Teletubbies-achtige grapjes, kleurtjes en animaties, met zichzelf steeds leuk in beeld en met allerhande beroemdheden die een suikercollege mogen geven. Geen verrassing dat het experiment hem niet goed bekomt. De film lijkt vooral gemaakt voor een publiek van gelijkgestemden, die zich net als Gameau toch al van de suiker hebben afgekeerd.