Stoere concurrent van Indiana is op je smartphone veel te soft

Als je de schietgrage bonkige avonturier Nathan Drake in een flipperkast tegen de Angry Birds aan zou schieten zou het misschien nog spannend worden. Nu kun je je tijd beter besteden aan actiegame Gangfort.

In zijn meest recente game, Uncharted 4: A Thief’s End, bewijst spelpersonage Nathan Drake voor eens en altijd dat hij met recht het middelpunt van een franchise is. Als grafrovende, schietgrage, bonkige avonturier moest hij sinds 2007 opboksen tegen vergelijkingen met zijn veel oudere nichtje Lara Croft uit Tomb Raider en natuurlijk filmheld Indiana Jones. Drake kan de concurrentie aan. Het is daarom vreemd dat ontwikkelaar Playstation Mobile Inc met het debuut van de gelukszoeker op mobiele apparaten zo de mist ingaat. Uncharted: Fortune Hunter is een puzzelgame die veel weg heeft van Lara Croft Go. Het spel leunt iets meer naar Candy Crush dan zijn kunstige concurrent, maar de overeenkomsten zijn niet te missen. Daarnaast is er gekozen voor een ietwat kinderachtige insteek voor de game. Uncharted: Fortune Hunter lijkt op een Disney-versie van zijn volwassen en rauwe grote broer op de Playstation. Het is jammer dat de makers afbreuk doen aan het zorgvuldig opgebouwde imago van Drake in een poging een nog groter publiek te bereiken voor de Uncharted-franchise.