Nieuwe Angry Birds is even saai als je belastingaangifte

We dachten dat het 2010 was, maar 2016 moet echt het jaar van Angry Birds worden. Ontwikkelaar Rovio Entertainment stak miljoenen in een animatiefilm om de sukkelende franchise nieuw leven in te blazen. Ondertussen maakt het bedrijf nog steeds games met het verbolgen gevogelte in de hoofdrol. Angry Birds Action! is daar een voorbeeld van. Dit spel, dat eind april gelanceerd werd, wijkt niet ver af van wat spelers al kennen. Ook hier moet je vogels door levels heen schieten. Dit keer niet met een katapult, maar als een bal in een flipperkast. Door te tikken op het beestje en naar achter te swipen in een bepaalde richting kun je hem lanceren in het speelveld. Uiteraard is hier het doel ook weer om eieren te verzamelen en obstakels die in de weg staan te slopen. Angry Birds Action! voelt even obligaat als het indienen van je belastingaangifte. Deze nieuwste creatie van Rovio is makkelijk te spelen, maar echt heel leuk is het niet. Misschien is 2016 inderdaad het jaar van Angry Birds, maar dan van hun onvermijdelijke, saaie einde.