Utrecht verhoogt jaarlijkse subsidie TivoliVredenburg met 2,2 mln

Utrecht trekt miljoenen extra uit voor TivoliVredenburg, om een einde te maken aan de financiële problemen. Het muziekcentrum krijgt structureel 1,8 miljoen euro extra subsidie bovenop de 8 miljoen die het nu jaarlijks krijgt. Daarnaast geeft Utrecht in 2017-2020 jaarlijks 4 ton voor verbetering van de zakelijke prestaties en van de programmering. Ook krijgt TivoliVredenburg eenmalig 1,1 miljoen euro om de financiële buffer te versterken. Het college neemt hiermee een vorige week uitgebracht advies over van een commissie onder leiding van Carolien Gehrels. Die raadde aan de ambitie voor TivoliVredenburg hoog te houden, in het belang van de stad. Het muziekcentrum heeft sinds de heropening in juli 2014 elk jaar een exploitatietekort. Deels doordat de kosten van het gebouw hoger zijn dan geraamd. De gemeente vulde die tekorten – inmiddels opgelopen tot zo’n 5 miljoen euro – telkens aan. De extra subsidie gaat niet ten koste van andere culturele instellingen. (NRC)