Islamitische slager treft varkenskoppen in winkel aan

De koppen werden vermoedelijk door de ruit gegooid. Van de dader ontbreekt ieder spoor.

Een politie-uniform
Een politie-uniform Foto Koen van Weel / ANP

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn mogelijk twee varkenskoppen door de ruit van een islamitische slagerij gegooid. Dat bevestigde de politie woensdag tegenover RTV Rijnmond.

De politie bevestigde tegenover de Rotterdamse zender dat de ruit kapot was en dat de varkenskoppen in de zaak lagen. Er is een onderzoek naar het incident gestart. De slagerij is gevestigd aan de Lusthofstraat in de wijk Kralingen.

Slager geschokt

De eigenaar van de slagerij, de 45-jarige Abdullah Sayah, zei dat er ook varkenspoten de winkel in zijn gegooid. Hij heeft geen idee wie achter het incident zou kunnen zitten. Tegenover het AD zei Sayah:

“Door het neerleggen van de varkenskoppen voel ik mij bedreigd. Dit verwacht je niet. Ik heb geen ruzie en ben niet eerder bedreigd door iemand die dit gedaan kan hebben. In de buurt zijn we allemaal bevriend met elkaar.”

Eerdere incidenten

Moslims beschouwen varkens als onreine dieren en eten dan ook geen varkensvlees. De afgelopen maanden zijn vaker varkenskoppen geplaatst bij of gegooid naar plekken waar moslims of vluchtelingen bijeenkomen. Vooral in Duitsland zijn meerdere malen varkenskoppen bij opvangcentra voor vluchtelingen neergezet.