Bikkelharde actie is bijna net zo’n goede investering als je telefoon

Het moet raar lopen als Gangfort niet een van de beste spellen van 2016 blijkt te zijn. Deze game van de gelijknamige ontwikkelaar is in feite een onofficiële kloon van de onwijs populaire shooter Team Fortress, alleen uitgevoerd als een ijzersterke 2D-platformer. Een soort Super Mario met schietgrage huurlingen. In Gangfort neem je het in teams van vier tot zes leden op tegen de computer of tegenstanders aan de andere kant van de wereld. Net als in Team Fortress kun je in de huid kruipen van een van de negen strijdersklassen, van verkenner tot aan sluipschutter. De eenvoudige besturing zorgt ervoor dat je Gangfort snel in de vingers hebt. Dat is fijn, want de actie is non-stop en bikkelhard. Een paar kanttekeningen: de verbinding in de multiplayer is niet altijd stabiel en de game heeft maar een beperkt aantal speelvelden. Maar dat kan de pret niet drukken. Voor een luttele twee euro is Gangfort een van de beste investeringen die je doet, op het aanschaffen van je mobiele apparaat na.