Zo ziet zwerkbal er in het echt uit

Veel realistischer gaat het niet worden: vanuit een vliegtuig naar beneden storten om een potje zwerkbal te spelen.

Men neme een vliegtuig, een zwerkbal-uitrusting met bezem en een behoorlijke dosis lef. Zo kun je zo realistisch mogelijk zwerkbal spelen - de tovenaarssport die we kennen uit de boeken en films van Harry Potter.

Bij zwerkbal spelen twee teams tegen elkaar, waarbij ze al vliegend op hun bezems binnen een bepaalde tijd zo veel mogelijk punten moeten scoren door de Slurk (een rode bal) door de hoepels van de tegenstander te gooien. Een manier om de wedstrijd in één keer te winnen, is door de vliegensvlugge gouden Snaai uit de lucht te grijpen.

Voor een telefoonprovider sprongen zes Colombiaanse skydivers op ruim drie kilometer hoogte uit een vliegtuig, en speelden de tovenaarssport in het echt na. Naast hun zo goed mogelijk nagemaakte uitrusting hadden de zes ook een hoepel en een Slurk bij zich. Het enige wat miste was de gouden Snaai, maar dit maakt de beelden er natuurlijk niet minder spectaculair om.

De zes waaghalzen zijn allen werknemers van het telefoonbedrijf, en zullen heel wat echte fans behoorlijk jaloers hebben gemaakt. Want hoewel zwerkbal voor dreuzels (niet-tovenaars) al bestond, moet dit toch wel de droom zijn voor elke Harry Potterfan die geen last heeft van vliegangst.