Rae maakt liedjes voor dromers

Vijf jaar na haar laatste album maakt de Britse zangeres Corinne Bailey Rae haar rentree met The Heart Speaks in Whispers. Het is een album waarop ze nog eens langs de zware gebeurtenissen in haar leven scheert, zoals de fatale overdosis van haar toenmalige echtgenoot, maar ook met nieuw gevonden optimisme uiteenzet hoe ze haar leven sindsdien weer opbouwde. Met haar nieuwe partner, tevens producer van deze plaat, plus de schrijfhulp en gulle achterzang van de Strother-soulzussen van de groep KING verstevigde ze in Los Angeles haar soul. Tintelend licht en weelderig zijn Rae’s liedjes ‘voor dromers’ met teksten in zen-perspectief. Maar het is niet enkel gladde en modale soulpap. Hoekiger zijn de producties waarin ze met jazzmusici Esperanza Spalding en Marcus Miller naar future-soul opschuift. Zoals in ‘Green Aphrodisiac’, waarin ze van charmant soulelfje transformeert tot een fellere vamp.