Raadslid Heerlen neemt time-out om ‘ongepaste tweet’

Christian Petermann kwam in opspraak na een tweet over de officier van justitie in de zaak Jos van Rey.

Jos van Rey wordt gefeliciteerd door Christian Petermann (r) na zijn installatie als lid van de Provinciale Staten in Limburg.
Jos van Rey wordt gefeliciteerd door Christian Petermann (r) na zijn installatie als lid van de Provinciale Staten in Limburg. Foto: Marcel van Hoorn

Het Heerlense raadslid Christian Petermann, campagneleider van de partij van Jos van Rey, de Volkspartij Limburg, neemt een time-out van een maand om te werken aan “een stuk zelfreflectie”. Dat schrijft hij volgens ANP maandag in een mail aan de burgemeester en de gemeenteraad.

Petermann raakte vorige week in opspraak na een tweet over officier van justitie Anja Janssen-De Boer in de strafzaak tegen politicus Jos van Rey. In die tweet vergeleek hij haar met een kampbeul in Auschwitz. Ook wenste hij officier Janssen-De Boer dood: “Ik hoop dat Anja Janssen-De Boer, oftewel ‘de Irma Grese van het OM’, nog vanavond verongelukt”, twitterde Petermann.

Aangifte

Vorige week deed het Landelijk Parket aangifte tegen Petermann bij de hoofdofficier in Limburg, die vorige week dinsdag twee jaar cel eiste tegen Van Rey. Het Parket noemde de tweet “ongepast”. Petermann betuigde eerder al spijt via Twitter:

In 2015 deed de gemeente Heerlen al eens aangifte tegen Petermann wegens smaad en laster. Aanleiding was toen een tweet over een “onderzoek naar het ontvangen van steekpenningen” door onder meer een topambtenaar.

De zaak Van Rey

Oud-VVD’er Van Rey wordt verdacht van omkoping, het ronselen van stemmen, witwassen en schending van het ambtsgeheim. Naast de geëiste celstraf zou de voormalige senator en ex-wethouder van Roermond drie jaar lang geen bestuurlijk ambt meer mogen bekleden.