Play-offs Willem II tegen NAC zonder uitpubliek

Er worden ordeverstoringen gevreesd door grote spanning tijdens de strijd om een plek in de Eredivisie.

NAC-spelers na de overwinning tegen FC Eindhoven. Foto ANP

De play-offfinales tussen Willem II en NAC Breda worden zonder uitpubliek gespeeld. Dat hebben de gemeenten Tilburg en Breda in overleg met de politie en justitie besloten, is dinsdag bekendgemaakt. De strijd om een plek in de Eredivisie leidt tot “verhoogde spanningen” onder supporters, schrijven de gemeenten op hun website.

De derbys zijn volgens de twee steden al jaren risicowedstrijden. Dat bij deze duels promotie op het spel staat, heeft ertoe geleid dat de politie heeft geadviseerd zonder uitpubliek te spelen. Dat geldt zowel voor de wedstrijd in Breda op 19 mei, als de return in Tilburg op de 22ste. De gemeentes zeggen daar ongelukkig over te zijn:

“Teleurstelling over het moeten nemen van dit besluit overheerst. Alle partijen beseffen dat deze beslissing hetzelfde gevoel oproept bij de supporters. De uitspelende club biedt in het eigen stadion een alternatief programma aan haar thuisblijvende supporters. De wedstrijd zal er via grote schermen te volgen zijn.”

Naast de twee Brabantse ploegen maken ook Go Ahead Eagles en De Graafschap kans op promotie. Ook die wedstrijden vinden plaats op 19 en 22 mei.