De Nationale Opera uitgeroepen tot ‘beste operahuis van de wereld’

De Nationale Opera is uitgeroepen tot Opera Company of the Year 2016. Dat heeft de organisatie van de International Opera Awards op Twitter laten weten. De Nationale Opera zelf zegt zeer vereerd en dankbaar te zijn. Ze mag zich een jaar lang het beste operahuis ter wereld noemen. De vakprijs is zondagavond uitgereikt in Londen. Ook operagezelschappen uit onder meer Duitsland, de Verenigde Staten, Polen en Oostenrijk waren genomineerd. De Nationale Opera (DNO) is het grootste operagezelschap van Nederland. Directeur/regisseur is Pierre Audi. Het gezelschap zetelt in Nationale Opera & Ballet (voorheen het Muziektheater) in Amsterdam. DNO heeft een eigen koor van ongeveer zestig leden. Per jaar worden zo’n elf producties gemaakt. De International Opera Awards bestaan sinds 2012 en gaan door voor de Oscars van de operawereld. (ANP)