Murray favoriet in Parijs na finalezege op Djokovic

Novak Djokovic bleef maar klagen tegen de umpire, diep in de tweede set van de finale van het prestigieuze tennistoernooi van Rome. Dat het al een uur lang regende en de partij eigenlijk gestaakt zou moeten worden. Dat beide spelers een groot risico liepen op blessures op het gladde gravel.

Maar wellicht speelde zondag ook irritatie mee bij de nummer één van de wereld, omdat hij zeldzaam kansloos was tegen Andy Murray. De jarige Brit (29) brak de service van Djokovic drie keer. Om zijn superioriteit te onderstrepen ramde hij uit een onmogelijke positie ver buiten de baan het matchpoint binnen: 6-3 en 6-3.

Vorige week verloor Murray nog in drie sets van Djokovic in de finale van Madrid. Maar een week voor de start van Roland Garros deelde hij de Serviër in het Italiaanse Open een gevoelige tik uit. Met zijn eerste toernooizege in Rome heroverde de Schotse tennisser de tweede positie op de wereldranglijst, die hij vorige week kwijtraakte aan Roger Federer. De Zwitser werd in Rome in de derde ronde uitgeschakeld door de Oostenrijker Dominic Thiem.

Bij de vrouwen verstevigde Serena Williams haar koppositie op de wereldranglijst met de eindzege in Rome. De 34-jarige Amerikaanse versloeg haar vijftien jaar jongere landgenote Madison Keys met 7-6 en 6-3. Ruim achter de Amerikaanse nam Agnieszka Radwanska de tweede plek weer over van Angelique Kerber.