Politie maakte inschattingsfout dreiging

De politie heeft een inschattingsfout gemaakt in het beschermen van Linda van der Giesen, die vorig jaar door haar ex werd doodgeschoten. Dat concludeert de commissie-Eenhoorn na onderzoek. De 28-jarige verpleegkundige werd doodgeschoten op het parkeerterrein van het TweeSteden-ziekenhuis in Waalwijk. Haar ex werd twee dagen later aangehouden. Van der Giesen bleek tien dagen voor haar dood aangifte tegen hem te hebben gedaan wegens bedreiging en stalking. De politie erkende destijds dat de aangifte niet snel genoeg was opgevolgd. De aangifte had in combinatie met andere informatie moeten leiden tot snelle interventie. Door bureaucratie is dat niet gebeurd, zegt de commissie. Niemand bij de politie voelde zich persoonlijk verantwoordelijk voor de veiligheid van het slachtoffer. (ANP)