Media

Dit schrijven andere media vandaag

Japans Orix pleegt ‘coup’ bij Robeco

Drie jaar geleden was het feest toen het Japanse bedrijf Orix de Rotterdamse vermogensbeheerder Robeco kocht. Nu zijn de slingers opgeborgen en is de sfeer omgeslagen. Er is zelfs sprake van een Japanse coup, schrijft het Financieele Dagblad.

Robeco zou hét uithangbord worden van Orix’ mondiale groeiambities als vermogensbeheerder. Nu het tempo van de groei de Japanners echter tegenvalt wordt het bedrijf verder onder Japanse controle geplaatst. Er zijn zelfs geruchten, die worden tegengesproken, dat het hoofdkantoor uit Rotterdam vertrekt.

het vertrek van een reeks senior-Robeco medewerkers de afgelopen maanden, lijkt een teken aan de wand te zijn geweest van de veranderingen die op til staan.

Nederlanders hebben het niet zo op hun creditcard

Aan de kassa houden Nederlanders hun creditcard het liefst in hun portemonnee, terwijl ze juist dol zijn op pinnen. Het aantal kassabetalingen met creditcards liep zelfs terug, blijkt uit onderzoek van de Betaalvereniging en De Nederlandse Bank.

Het aantal betalingen aan de kassa per creditcard lag de afgelopen jaren steeds rond de 3,3 procent. Dat nam in 2015 af naar nog maar 2,4 procent. Ook de afgerekende bedragen per creditcard lopen terug. Van 4,5 miljard euro tot 3,3 miljard vorig jaar. Betalingen bij webshops zijn in de cijfers niet meegenomen.

Als Nederlanders al per creditcard afrekenen dan doen ze dat vooral bij benzinestations en modewinkels.

Hackers zijn net saaie kantoorklerken

Wie bij hackers denkt aan nerds die het klokje rond knokken tegen de firewalls van grote bedrijven en regeringen heeft mis, schrijft De Telegraaf. Nu hacken meer mainstream wordt, gedragen de hackers zich ook steeds meer alsof ze op de afdeling crediteuren of debiteuren werken.

De krant baseert zich op onderzoek van HP Enterprise. Daaruit blijkt ook dat de maandagochtend voor hackers het drukste moment in de week is, dan stromen de resultaten van het voorgaande weekend immers binnen.

Binnen de hackingindustrie wint het plaatsen van ‘ransomsoftware’ aan populariteit. Dat houdt in dat een computerprogramma door hackers onbruikbaar wordt gemaakt en pas tegen betaling weer vrijgegeven wordt.