Vrouwen festival Berlijn betast

Uitgerekend op het Karnaval der Culturen, in het teken van de multiculturele samenleving, zijn dit weekeinde in de Berlijnse wijk Kreuzberg enkele vrouwen in het nauw gedreven, betast en bestolen door jonge mannen van Turkse afkomst. De kwestie ligt erg gevoelig, na de massale aanrandingen op Oudejaarsnacht in Keulen. Zaterdagavond werden twee vrouwen van 17 en 18 jaar door zo’n tien jongemannen in de feestdrukte voor een podium omringd en betast. De vrouwen probeerden weg te komen, maar werden teruggedrongen. Een bezoeker zag hoe een van de vrouwen van achteren werd omarmd en ontdaan op de grond ging zitten, waarop hij de scène filmde, tot woede van de aanvallers die zeiden dat hij moest doorlopen. De politie arresteerde een 14-jarige en een 17-jarige, van Turkse afkomst en bekend bij de politie, en een derde van wie de identiteit nog niet vast staat. Er waren 800 agenten ingezet. Volgens de politie gaat het niet om vluchtelingen, twee zijn in Berlijn geboren. Zondag werd bekend dat er vrijdag ook een vrouw seksueel was lastiggevallen. Deze 16-jarige werd uit haar benarde positie bevrijd door een omstander. (NRC)