‘Tientallen migranten gebeld door fraudeurs’

Tientallen migranten zijn telefonisch benaderd door fraudeurs die zich voordoen als medewerkers van immigratiedienst IND. Dat meldt de Volkskrant dinsdag. De fraudeurs bellen mensen die een aanvraag bij de IND hebben ingediend; bij de dienst zouden sinds 7 maart 24 gevallen van de fraude zijn gerapporteerd. Zeker drie migranten zouden aangifte hebben gedaan. De fraudeurs zeggen tegen migranten dat er problemen zijn met hun verblijfsvergunning en dreigen hen „uit Nederland te verwijderen” als er niet wordt betaald. De fraudeurs maken gebruik van een 088-nummer dat niet van de IND is en verzoeken migranten geld over te maken. Ook zou met een 070-nummer zijn gebeld dat hoort bij het bureau van de secretaris-generaal van Veiligheid en Justitie. (ANP)