De Graafschap, Eagles, Willem II en NAC door in play-offs

De Superboeren wonnen ook de return van MVV , terwijl NAC FC Eindhoven verslaat en Go Ahead wint van VVV.

Voetbalclub De Graafschap houdt uitzicht op een langer verblijf in de Eredivisie. De Doetinchemmers wonnen maandag ook de tweede wedstrijd in de play-offs tegen MVV Maastricht. Na een 1-0 overwinning vrijdag in Limburg, werd het op de Vijverberg 2-1. De ‘Superboeren’ kunnen nu in de derde ronde zorgen voor lijfsbehoud.

Twitter avatar degraafschap De Graafschap Op naar de finale, goal van Vida en een wereldgoal van Tarfi, 2-1 winst! #GRAmvv

https://t.co/vk1vmkhKOy https://t.co/TuF68zsawU

Even kwam De Graafschap tegen MVV nog in de problemen, nadat die laatste ploeg na twintig minuten via Pieter Nys op 0-1 was gekomen. Nog voor rust maakten de elf van trainer Jan Vreman echter gelijk. Kristopher Vida kreeg de bal voor zijn voeten na een schot van Bryan Smeets, de maker van het enige doelpunt afgelopen vrijdag. Hij schoot in tweede instantie raak.

Hoewel de Limburgers in de slotfase kansen kregen op de 1-2, waarmee de degradatie van de ‘Superboeren’ naar de Jupiler League wel heel dichtbij zou komen, was het Karim Tarfi die de Doetinchemmers weer opgelucht liet ademhalen. In de blessuretijd zorgde hij met een fraaie goal voor de 1-2. Met een prachtige volley van de rand van de zestien schoot hij de bal in de rechterbovenhoek voorbij de Belgische doelman Jo Coppens van MVV.

Twitter avatar FOXSportsnl FOX Sports Dat is nog eens een voltreffer! #gramvv #tarfi https://t.co/G80hZKKWRz

De Graafschap tegen Go Ahead Eagles

De Graafschap komt in de derde ronde van de play-offs uit tegen Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer speelde maandagmiddag met 2-2 gelijk tegen VVV. Dat was voldoende na de 1-0 overwinning op de Adelaarshorst afgelopen vrijdag.

Twitter avatar GAEagles Go Ahead Eagles AFGELOPEN!!! 2-2!!! DONDERDAG EN ZONDAG FINALE!!! #vvvgae #komoptan

De Deventernaren kwamen maandag op 1-0 dankzij een doelpunt van aanvaller Leon de Kogel. Hij knalde een afvallende bal hard binnen. Nog voor rust scoorde VVV echter tweemaal en werd de wedstrijd ineens weer spannend. Ralf ‘Seun of God’ Seuntjes maakte de 1-1 uit een strafschop, waarna Gianluca Nijholt in de 43ste minuut de 2-1 binnenschoot.

De Venlonaren gingen nog op zoek naar de bevrijdende derde treffer maar vonden deze, onlangs enkele goede kansen, niet. In de slotfase was het Randy Wolters die namens Go Ahead Eagles aan alle spanning een einde maakte.

Ook NAC naar derde ronde play-offs

Voetbalclub NAC maakt nog altijd kans op een terugkeer in de Eredivisie. De Bredase club poetste in het Rat Verlegh Stadion een 1-0 nederlaag uit de eerste wedstrijd tegen FC Eindhoven weg. Thuis werd het 2-0.

Twitter avatar NACnl NAC Breda AFGELOPEN! NAC wint met 2-0 en plaatst zich voor de finale van de @JupilerPlayoffs! #NACpraat #NACfce

Het ongedaan maken van dat verlies had NAC al snel voor elkaar. Al na één minuut spelen lag de bal achter de Eindhovense doelman Ruud Swinkels. Uros Matic kon van dichtbij binnentikken in een leeg doel. Nog in de eerste helft viel het tweede doelpunt voor de Bredanaars. Sjoerd Ars kopte na een vrije trap tegendraads binnen en verraste zo Swinkels voor een tweede maal.

Willem II wint van Almere City

In de derde en laatste ronde van de play-offs komt NAC uit tegen aartsrivaal Willem II. De ploeg uit Tilburg ging ruim voorbij Almere City: 5-2. Dat was genoeg nadat de eerste wedstrijd ook al met 1-0 gewonnen was door de ploeg van afzwaaiend trainer Jurgen Streppel.

Grote man aan Tilburgse zijde was Lucas Andersen. De Ajax-huurling scoorde driemaal. Ook aanvoerder Jordens Peters en Erik Falkenburg wisten eveneens het net te vinden namens Willem II. Voor Almere City waren Ricardo Kip en Pelle van Amersfoort trefzeker.

De wedstrijden in de derde ronde van de play-offs worden op donderdag 19 en zondag 22 mei gespeeld.

    • Jorg Leijten