Hockeyvrouwen Den Bosch winnen Champions Cup

De landskampioen versloeg daarin SCHC na een shoot-out (3-2). In de reguliere speeltijd werd het 1-1.

De hockeysters van Den Bosch sprinten naar keepster Josine Koning nadat ze de laatste bal SCHC heeft gestopt in de shoot-out. Foto Koen Suyk/ANP

De hockeyvrouwen van Den Bosch hebben maandag voor de veertiende maal in zeventiende jaar tijd de Champions Cup gewonnen voor Europese clubteams. Titelverdediger SCHC werd na shoot-outs verslagen met 3-2. In de reguliere speeltijd was het duel in 1-1 geëndigd.

De Bosschenaren kwamen na 24 minuten op voorsprong nadat aanvoerder Maartje Paumen uit een strafcorner de 1-0 binnenschoot. Het was diezelfde Paumen die in het derde kwart verantwoordelijk was voor de strafbal die SCHC kreeg, na een overtreding op Roos Drost. International Caia van Maasakker benutte het buitenkansje.

In de rest van de reguliere speeltijd werd niet meer gescoord, waardoor het op shoot-outs aankwam. Den Bosch bleek daarin net iets beter dan de Stichtsche. Een misser van aanvaller Claire Verhage was fataal voor SCHC. De hockeyvrouwen van Den Bosch pakten daardoor na de landstitel ook de Champions Cup.

Kampong zondag kampioen bij de mannen

Naast de finale bij de vrouwen vormde ook de eindstrijd bij de mannen, een Nederlands onderonsje. Kampong versloeg zondag Amsterdam met 2-0. Het was voor het eerst sinds 1986 dat de ploeg uit Utrecht zich de beste van Europa mocht noemen.