Economie

Aandeelhouder wil dat Pandora opnieuw in de verkoop gaat

Wat gebeurde er in de Verenigde Staten terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Pandora, de grootste muziek streamingdienst op het internet, dreigt door een enkele aandeelhouder gedwongen te worden zichzelf opnieuw in de verkoop te zetten. Dat schrijft The New York Times.

Corvex Management. een hedgefonds dat in handen is van Keith Meister, heeft een belang van 9,9% in Pandora Media en is daarmee de grootste aandeelhouder van het bedrijf.

In februari waren er plannen voor de verkoop van Pandora, maar die gingen de ijskast in toen er in maart een nieuwe directeur aangesteld werd. Meister is nu naar de rechter gestapt om de streamingdienst tot een overname te forceren.

Office Depot wil van Europese afdelingen af

Office Depot overweegt enkele Europese afdelingen af te stoten. Dat meldt Reuters. Het bericht komt bijna een week nadat bekend werd dat de Amerikaanse kantoorhandel niet met concurrent Staples mag fuseren uit vrees voor monopolievorming.

Staples ging afgelopen februari akkoord met de verkoop van onderdelen van Office Depot in Europa om een overname van Office Depot er bij Europese regulatoren door te krijgen. Voor een federale rechter in de VS waren deze maatregelen echter niet voldoende en hij besloot vorige week de overeenkomst tussen de twee bedrijven tijdelijk stil te leggen, waardoor de fusie uiteindelijk werd afgeblazen.

Office Depot heeft in 2015 nog alle Europese vestigingen geherstructureerd. Aandelen Office Depot stegen na de bekendmaking van het besluit met 2,3% tot $3,57.

Saudi-Arabië bezit minder Amerikaanse staatsobligaties dan gedacht

Saudi-Arabië heeft veel minder Amerikaanse staatsobligaties in handen dan altijd werd gedacht. Dat blijkt uit gepresenteerde cijfers over staatsleningen van het Amerikaanse ministerie van Financiën, schrijft CNN.

De oliestaat bezat eind maart 116,8 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties. De Saudiërs beweerden eerder dat ze zeker 750 miljard aan obligaties van het land in bezit hadden.

De grootste buitenlandse bezitter van Amerikaanse staatsleningen is China met 1250 miljard dollar, op de voet gevolgd door Japan, dat voor 1130 miljard dollar aan staatsobligaties uit de VS in de kluis heeft liggen.

Vanwege de sterk gedaalde olieprijzen vreesden de Verenigde Staten eerder dit jaar nog dat Saudi-Arabië Amerikaanse staatsleningen zou gaan verkopen.